Viering 4-5 mei Lansingerland

De maatregelen die hier en elders worden getroffen zijn ongekend voor landen in vredestijd. Juist dit jaar gedenken we in Nederland dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Nederlanders voelen zich juist op 4 en 5 mei sterk met elkaar verbonden. Juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moeilijke periode sterk in onze samenleving gevoeld. Dat is voor ons het voornaamste uitgangspunt bij de vormgeving van deze twee voor iedereen zo belangrijke dagen.

Wij hebben in overleg met alle betrokken organisaties en RTV Lansingerland een mooie digitale en eigentijdse veilige manier gevonden, om 4 mei vorm en inhoud te geven, welke u vanaf thuis kunt volgen. De richtlijnen van de overheid met betrekking tot volksgezondheid zijn daarbij leidend.

Dodenherdenking 4 mei: herdenk thuis en vlag massaal!
Wij roepen alle inwoners, bedrijven, winkeliers en instellingen op, om op 4 mei de hele dag massaal te vlaggen. Dit jaar is er een gewijzigd vlaggenprotocol, op 4 mei de hele dag de vlag halfstok. (in plaats van vanaf 18:00 uur).

U kunt dodenherdenking en de ceremonie van de kransleggingen volgen via RTV-Lansingerland, maandag 4 mei vanaf 19:45 uur tot 20:20 uur.

In samenwerking met de gemeente en de winkeliersverenigingen in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk hebben de Oranjecomités in Lansingerland het initiatief genomen om op 5 mei in alle kernen massaal te vlaggen met een speciale bevrijdingsvlag.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd,
zorg goed voor elkaar en voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.