Koningsdag en Bevrijdingsfestival Lansingerland 2020 afgelast

Ons land en de wereld om ons heen zijn in de greep van het coronavirus. We bevinden ons in onwerkelijke tijden, waarin dingen gebeuren die we met z’n allen nog nooit hebben meegemaakt. Onze gedachten gaan hierbij in de eerste plaats uit naar de families van mensen die inmiddels aan het virus zijn overleden. Voor alle Lansingerlanders die thuis aan het herstellen zijn of nog in het ziekenhuis liggen, Oranjecomité Bleiswijk wenst jullie veel beterschap en sterkte toe..

Deze onwerkelijke tijd is tegelijk ook een onzekere tijd, want niemand weet precies hoe het op korte termijn verder zal gaan. En toch moeten we dat. Zeker wij als Oranjecomité Bleiswijk, want er staat ons op 27 april een Koningsdag te wachten die met liefde georganiseerd wil worden. Maar in hoeverre kan dat nog? Afgelopen week kwam het nieuws dat Koningsdag in Maastricht niet doorgaat. Een moeilijk maar verstandig en praktisch onontkoombaar besluit.
Want wij willen elkaar toch niet besmetten?

Daarom hebben wij in samenspraak met de Oranjecomités Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk besloten om Koningsdag 27 april 2020 en het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2020 in Lansingerland af te gelasten.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Wij betreuren het zeer dat we deze mooie feesten de komende periode niet met elkaar kunnen vieren. Samen met de Oranjecomités onderzoeken we hoe we op een later moment een gedenkwaardige invulling kunnen geven aan 75 jaar bevrijding.”

Ook al is ons land praktisch stil gelegd, het is mooi om te ontdekken hoe we proberen om op een nieuwe en veilige manier toch vorm te geven aan samen doen.
Hierbij doe ik alvast een oproep; Steek juist nu de vlag uit, niet alleen om de verjaardag van de Koning te vieren, maar ook voor al die hulpverleners, de winkeliers, de boeren en tuinders, de supermarkten en voor al diegene die zich allemaal voor ons inzetten.

Viering 4-5mei
De maatregelen die hier en elders worden getroffen zijn ongekend voor landen in vredestijd. Juist dit jaar gedenken we in Nederland dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Nederlanders voelen zich juist op 4 en 5 mei sterk met elkaar verbonden. Juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moeilijke periode sterk in onze samenleving gevoeld. Dat is voor ons het voornaamste uitgangspunt bij de vormgeving van deze twee voor iedereen zo belangrijke dagen.

Wij overleggen met alle betrokkenen over een mooie en eigentijdse veilige manier om 4 en 5 mei vorm en inhoud te geven. De richtlijnen van de overheid met betrekking tot volksgezondheid zijn daarbij leidend.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.