Uitreiking boek ‘Zoiets vergeet je niet’ tijdens Bleiswijks Oranjeontbijt

jubileumboek-coverHet boek ‘Zoiets vergeet je niet’ over de oorlogsjaren en de bevrijding in Bleiswijk wordt uitgereikt tijdens het Oranjeontbijt op Koningsdag. Op het Kranenburgplein zal de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Stichting Oranjecomité Bleiswijk heeft ‘Zoiets vergeet je niet’ gemaakt ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding. Het boek telt 68 pagina’s met verhalen en interviews over de oorlogsjaren en de bevrijding in Bleiswijk. Daarnaast bevat het tientallen historische foto’s.

‘Zoiets vergeet je niet’ kost € 14,95 en is te koop bij Boekhandel Muilenburg, Primera Sandra en het Historische Museum in Bleiswijk. Met de verkoopprijs wil het Oranjecomité de gemaakte kosten terug verdienen. Daarnaast is het gratis online te lezen en te beluisteren via www.oranjecomite-bleiswijk.nl. Er komt bovendien een gratis Engelstalige versie op de website.

Voorzitter Leon Erwich van Stichting Oranjecomité Bleiswijk: “We vinden dat iedereen in Bleiswijk en Kruisweg hoort te weten wat er tijdens de oorlog is gebeurd in ons dorp. Daarom hebben we besloten het boek gratis online aan te bieden. Maar natuurlijk hopen we dat veel mensen besluiten het gedrukte boek te kopen. Niet alleen als steun aan ons comité, maar vooral ook omdat het een schitterend boek is om te blijven lezen en bekijken.”

Het eerste exemplaar wordt tijdens het Oranjeontbijt uitgereikt aan Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk (OVMB). Stichting Oranjecomité Bleiswijk werkte voor de samenstelling van het boek nauw samen met de OVMB. Afgelopen week is in het Historisch Museum van OVMB een tentoonstelling over de oorlogsjaren in Bleiswijk geopend.