Memorial Gerrit Glintmeijer

Elk jaar wordt de twee minuten stilte ingeluid met het taptoe-signaal.

Dat doen we in Bleiswijk op een unieke manier. In ons mooie dorp wordt het taptoe-signaal (het trompetsignaal voorafgaand aan de twee minuten stilte) gespeeld door een militair, sergeant-muzikant Michel Glintmeijer.    

Hij heeft het stokje nu alweer 8jaar geleden overgenomen van zijn vader Gerrit Glintmeijer die zich ruim 30 jaar heeft ingezet als trompettist van het Taptoe signaal bij de dodenherdenking in Bleiswijk.

Gerrit heeft tot en met 2012 de taptoe geblazen als trompettist in Bleiswijk. Ieder jaar was hij aanwezig tijdens de herdenking . Voor ons is na het klokgelui het moment van de hoornblazer, maar zo simpel als het lijkt is het niet, na de laatste slag blijft de klepel nog – volgens mij 34 keer – een klein tikje geven op de klok, in gedachte zag je Gerrit mee tellen met Michel om het juiste start moment te kiezen.

Dit jaar was het voor Michel extra beladen, voor de eerste keer zonder de aanwezigheid van zijn vader Gerrit Glintmeijer, die helaas eind vorig jaar aan corona is overleden.

Deze uitzending willen we graag opdragen in liefdevolle herinnering aan Gerrit Glintmeijer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.