Welkom bij Stichting Oranjecomité Bleiswijk,

2015 is een bijzonder jaar. Want zeventig jaar geleden werd Nederland bevrijd.

Een enorm feest barstte los, met op 31 augustus de eerste Bevrijdingsdag. Ter gelegenheid daarvan werd Stichting Oranjecomité Bleiswijk opgericht. Met andere woorden: ons comité viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag.

Om te herdenken dat ons land in 1945 werd bevrijd, zijn er in en rond Bleiswijk tal van activiteiten. Zo is op 4 mei ’s avonds de dodenherdenking. De dag erna. op 5 mei, is er de vijfjaarlijkse allegorische optocht. Een schitterend schouwspel. Op diezelfde dag organiseren we bovendien met de Oranjeverenigingen uit buurdorpen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs een gezamenlijke viering, met onder meer een spectaculaire parachutelanding.

Een ander hoogtepunt is het boek ‘Zoiets vergeet je niet’ over de oorlog en de bevrijding in Bleiswijk en Kruisweg. Een schitterend boek, met verhalen van ooggetuigen, historische verhalen en schitterende foto’s. Stichting Oranjecomité Bleiswijk heeft voor dit boek nauw samengewerkt met de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk. Op 27 april, 9.00 uur wordt het eerste exemplaar overhandigd, daarna is het voor € 14,95 te koop op diverse plaatsen in het dorp.

Maar tijdens de Oranjefeesten draait het niet alleen om de oorlog, maar ook om de verjaardag van onze koning op 27 april. Op Koningsdag staat Bleiswijk weer bol van de activiteiten, zoals een vrijmarkt, een groots feest op het Haitsma-plein en de traditionele bingo.

Ik wens u heel veel plezier tijdens alle feestelijkheden.

Leon Erwich
Voorzitter Stichting Oranjecomité Bleiswijk